Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Možná máte pravdu. Na druhou stranu ... když zavřu oči, tak se nic neděje? Co je lepší/racionálnější postup při informování o terorismu?

0 0
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím.

1 0
možnosti
MF

Souhlasím s vámi. Je rozdíl mezi informováním a neustálým tokem celovečerních pásem, živých přenosů, rozhovory s desítkami osobností I paní of vedle, zkrátka koho novinář potká. to ke všemu, ať už je to kozí pšouk nebo vážný teroristický incident.

0 0
možnosti
Foto

R^ ve starém Egyptě existovalo mnoho trestů... ten nejhorší- vzít provinilému jméno. Neměl ho mít dokonce ani Herostratos za zničení hrobky v Halikarnasu. Nemít jméno... neznat, neupozorňovat. Kdysi jsem napsala blog Nemít jméno ... a souhlasím s Vámi:-)

2 0
možnosti
LB

...nikdo nechápal, proč jakýsi občánek Hérostratos podpálil Artemísion. Až na mučidlech doznal, že tím chtěl na sebe upozornit a stát se slavným.

V raných 90. letech se u nás začaly množit telefonické výhrůžky, že je někde uložená bomba. Jednou v nemocnici, podruhé ve škole plné dětí, potřetí na nádraží. Když série neustávala, došlo k tiché dohodě mezi policií a novináři, že se o dalších telefonátech nebude referovat. A s telefonáty byl brzy konec.

Nejsem si jistá, zda by taková dohoda byla dnes možná, zřejmě by to bylo interpretováno jako cenzura, podobně jako při nedávných silvestrovských událostech v Německu. Slyšela jsem německou novinářku, která vysvětlovala, proč okamžitě informaci o incidentu neodvysílali a ona logicky vysvětlila, že byl Nový rok, nikdo nikde nebyl, tudíž nešlo informaci ověřit ze dvou či tří na sobě nezávislých zdrojích a okamžitě byl oheň na střeše.

2 0
možnosti

Myslíte, že by bylo lepší všechny teroristické útoky tutlat?

1 0
možnosti
VV

publikum si to žádá ;)

1 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 765x
Pensista, který se ještě stále pere se životem a živě se zajímá, co se děje kolem mne, jen už do toho moc "nekecám".

Seznam rubrik